4G

Osjeti brzinu 4G mreže 
 
Sada možeš da uživaš u svim mogućnostima 4G mreže – još brže i još moćnije. Uživaj uz čak 6 puta brži protok podataka, zvuk najvišeg kvaliteta i moćno internet iskustvo na svakom koraku, u svakom trenutku.
 
Koliko je zaista 4G mreža brža?
Kliknite na dugme da bi aktivirali simulator brzine. 
 
Simulator brzine interneta prikazuje vremena prenosa podataka u koje je uključeno i potrebno vrijeme konekcije u mreži. 4G = 0.2s, 3G = 2.2s, 2G = 3.6s
 
Pogledajte opise i tehničke karakteristike tehnologija.
 
 • Jeste li spremni za 4G?
 • Savjeti
 •  
  Ukoliko želite da uživate u velikim brzinama koje omogućava 4G tehnologija i iskoristite pun potencijal Interneta potrebno je da ispunite sljedeće uslove:
   
    Pokrivenost 4G signalom   4G mobilni telefon   4G SIM kartica  
   

  Pogledajte na interaktivnoj mapi pokrivenosti Crne Gore koja su područja pokrivena 4G signalom.

  Da bi iskoristili velike brzine 4G mreže morate biti u zoni pokrivanja 4G signalom.
   

  4G mreži možete pristupiti samo sa 4G uređajem. Pogledajte tab "Savjeti" da vidite kako da provjerite da li vaš uređaj podržava 4G tehnologiju.

  Telenor nudi veliki izbor 4G telefona u svojoj ponudi.
   

  Svoju 4G SIM karticu možete dobiti u bilo kojoj Telenor prodavnici.

  Zamjena stare SIM kartice sa novom 4G SIM karticom je besplatna i korisnik zadržava svoj broj.
   
   
   
   
   

   

   
 • U nastavku vam dajemo nekoliko korisnih savjeta kako bi što lakše i brže počeli koristiti 4G tehnologiju na vašem uređaju:
   
  • Da li vaš uređaj podržava 4G tehnologiju?
   Obično na kutiji uređaja i obavezno u uputstvu za korišćenje piše za koje sve tehnologije je uređaj spreman za korišćenje. Drugi način da dobijete odgovor je ako se nalazite u zoni pokrivanja 4G mrežom i imate 4G SIM karticu u spisku dostupnih mreža će vam se pojaviti i 4G (LTE). 
    
  • Šta je 4G SIM kartica i kako da je dobijete?
   4G SIM kartica se po obliku i veličini ne razlikuje od standardne SIM kartice. Osnovna razlika je što omogućava korišćenje 4G tehnologije na vašem uređaju. 
   4G SIM karticu veoma jednostavno možete dobiti u bilo kojoj Telenor prodavnici tako što ćete predati svoju SIM karticu i sa istim brojem dobiti novu 4G SIM karticu koja će odmah biti spremna za korišćenje. Zamjena kartica je besplatna. 
   Ukoliko posedujete uređaj koji ne podržava 4G tehnologiju, a istovremeno posjedujete 4G SIM karticu, ona će raditi kao i standardna SIM kartica, tj. bez mogućnosti pristupa 4G mreži.