Gase svjetla za sjajniju budućnost

Share this:

Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA GASE SVJETLA ZA SJAJNIJU BUDUĆNOST

Share this:

NAZAD
 
(Podgorica, 27. mart 2015.) - Ovogodišnjem Satu za planetu Zemlju, koji se održava u subotu 28. marta, s početkom u 20:30 sati, pridružiće se i kompanija Telenor gašenjem svjetala u upravnoj zgradi u Podgorici, kao i u svih 15 prodavnica širom Crne Gore.
 
Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije naglasila je kako je akcija Sat za planetu dobar način da se skrene pažnja na čuvanje resursa kojima raspolažemo. „Pridruživanjem ovoj akciji i gašenjem svjetla i ove godine smo dio priče koja inspiriše ljude da vode više računa o okolini i podstiče na pametnije korišćenje energetskih resursa. Pored misije Internet za sve, jedan od strateških stubova Telenor fondacije je zaštita životne sredine i skretanje pažnje na klimatske promjene. Nadam se da ćemo gašenjem svjetala u subotu, ali i kroz naredne aktivnosti dati doprinos za sjajniju i čistiju budućnost“, saopštila je Husić.
 
U svijetu poznata kao „Earth Hour“, Svjetski fond za zaštitu prirode ovu akciju organizuje devetu godinu. Nastala kao inicijativa građana Sidneja 2007. godine akcija je prerasla u veliki globalni pokret, a u Crnoj Gori je organizuje nevladina organizacija Green Home.