Godinu dana u misiji za bolje društvo

Share this:

Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA GODINU DANA U MISIJI ZA BOLJE DRUŠTVO

Share this:

NAZAD
 
Telenor fondacija obilježava godinu dana od osnivanja
 
Telenor Fondacija, čiji je cilj promocija i razvoj koncepta društvene odgovornosti u Crnoj Gori, tokom aprila će nizom događaja obilježiti godinu dana od osnivanja. Jedinstvenim i kontinuiranim aktivnostima posvećenim podršci lokalnoj zajednici, Fondacija je već učinila velike pomake, ne samo u realizaciji projekata već i u naporima da uzvraćanje zajednici u kojoj posluje postane srž kompanije Telenor Crna Gora.
 
U proteklom periodu Fondacija je započela nove projekte ali i nastavila inicijativu #SurfujPametno koja je postala sinonim za edukaciju djece o bezbjednosti na internetu. Trenutno podržavaju pet projekata, i svi se uspješno realizuju u skladu sa predviđenom agendom. Na taj način se sa partnerima iz različitih oblasti, a ekspertizom organizacija i novčanom i logističkom podrškom Fondacije jača društvo, kako bi se krajnji korisnici iz lokalnih zajednica angažovali i aktivno učestvovali u zajedničkom cilju - stvaranju boljeg društva.
 
Osim planiranih aktivnosti, Fondacija je raspoložive tehnološke resurse stavila na raspolaganje i Crvenom Krstu tokom prošlogodišnjih poplava koje su pogodile region, kada su korisnici Telenor mreže preko donatorske linije sakupili 87.080 eura.
 
Adrijana Husić, menadžer Telenor Fondacije koja je na ovoj poziciji od njenog osnivanja, zadovoljna je realizovanim i nestrpljiva u iščekivanju da vidi kakve još ideje zajednica može da iznjedri u skladu sa misijom „Internet za sve“.
„Prije godinu dana, kada smo zakoračili u još ozbiljniju priču društveno odgovornog poslovanja, nismo bili sigurni kako će zajednica odgovoriti na naš koncept i za svakodnevne izazove u društvu naći rješenje kroz korišćenje tehnologije. Danas, najveći izazov je kako dati podršku što većem broju udruženja koja se prijavljuju na naše konkurse i kako od zainteresovanih strana postati partner sa što većim brojem ljudi punih entuzijazma. Telenor Fondacija će i u narednom periodu inicirati i podržavati projekte koji nude djelotvorna, održiva i razvojna rješenja koja će u što većem broju lokalnih zajednica, a naročito njihovim mladima, omogućiti da iskoriste sve prednosti pristupa internetu za unaprjeđenje lokalne ekonomije, privrede i obrazovanja.“