Informacije o gradskom saobraćaju dostupne svima

Share this:

Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA INFORMACIJE O GRADSKOM SAOBRAĆAJU DOSTUPNE SVIMA

Share this:

NAZAD
 
Gradonačelnik Slavoljub Stijepović održao je sastanak sa kreatorima aplikacije Klik Podgorica i autobuskim prevoznicima, na kojem su razgovarali o novoj mobilnoj aplikaciji koja će građanima Podgorice pružiti informacije o gradskom saobraćaju. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Telenor Fondacijom, koja je projekat podržala na konkursu „Uključi se digitalno“. 

Gradonačelnik Stijepović smatra da su Glavnom gradu neophodna rješenja poput ovog kako bi nastavili sa razvojem i uvođenjem pametnih rješenja u cilju poboljšanja kvaliteta života svih građana. Gradonačelnik je istakao da će službe Glavnog grada biti na raspolaganju u svakom trenutku da logistički podrže realizaciju projekta.

Džemal Lekić, koordinator projekta „Klik Podgorica“, predstavio je mobilnu aplikaciju kojoj je jedan od prioritetnih ciljeva jeste da građanima, pogotovo mladima, pruži relevantne informacije o gradskom saobraćaju. To prije svega znači da se na elektronskoj mapi iscrtaju sve linije i stajališta u gradskom prevozu i odrede tačni termini dolaska autobusa po linijama, za svaku stanicu. Lekić je takođe saopštio da je trenutna situacija takva da aktuelni prikaz reda vožnje nije prilagođen potrebama korisnika, te da će ovom aplikacijom svima biti pojednostavljeno kako da se prevezu do odredišta i kada će doći autobus na najbližem stajalištu.

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj, Marko Rakočević, je saopštio da će aplikacija Klik Podgorica doprinijeti povećanju povjerenja građanja u gradski prevoz u Podgorici. Sastanku su takođe prisustvovali prevoznici gradskog saobraćaja, koji su izjavili da im se ideja mnogo dopala i da realizacijom iste očekuju povećanje broja korisnika njihovih usluga, što će im direktno povećati prihode.

Osim gradskog prevoza, mobilna aplikacija Klik Podgorica će sadržati i značajne informacije za svakodnevno funkcionisanje osoba sa invaliditetom u Podgorici. Takođe će biti dostupne informacije o objektima koji dozvoljavaju građanima da sa sobom povedu kućne ljubimce, kao i druge korisne podatke.