Obavještenje: Prijavite spam poruke

Share this:

Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA OBAVJEŠTENJE: PRIJAVITE SPAM PORUKE

Share this:

NAZAD
 
Upozoravaju se korisnici da, ukoliko dobiju sumnjive SMS poruke o osvajanju nagrade, pod uslovom da pozovu određeni broj telefona, to ne učine jer je riječ o prevari.
 
Imajući u vidu da su u posljednje vrijeme primijećeni pokušaji zloupotrebe Telenor mreže kroz slanje neistinitih sadržaja putem tekstualnih poruka, molimo vas da obratite pažnju na sljedeće:
 
Sva obavještenja koja dobijate od Telenora nikada ne stižu sa nekog (ne)određenog broja, već umjesto broja u potpisu stoji Telenor. U pitanju su takozvane spam poruke, a pozivanje ovih brojeva ili slanje SMS-a može rezultirati neželjenim troškovima, koji mogu biti znatno veći od standardnog saobraćaja.
 
Stoga vas molimo da ne pozivate broj koji vam je naznačen u poruci, čak ni kada vam nudi određenu povoljnost, jer Telenor ne organizuje nagradne igre sa porukama koje vas upućuju da pozovete nekog ili pošaljete poruku. Takođe, savjetujemo da ne vršite dopunu nepoznatog broja i da nas obavijestite čim dobijete ovakvu vrstu poruke pozivom na besplatan broj 1188.

Telenor, kao ni drugi operatori, nije u mogućnosti da blokira ove poruke i pozive, između ostalog i zato što stižu sa uvijek novih brojeva. S obzirom na to da su brojevi sa kojih stižu ove poruke pomiješani sa regularnim saobraćajem, reakcija je moguća tek u slučaju prijave od strane korisnika.
 
Primarni cilj Telenora je da zaštiti korisnike i obavijesti ih o postojanju ovih vrsta prevara kako bi bili spremni da prepoznaju situaciju u kojoj su oni potencijalne žrtve prevare i pravovremeno reaguju.
 
Telenor ne snosi posljedice za postupanje suprotno gore navedenom.