Telenor dio globalnih inicijativa za bolji svijet

Share this:

Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA TELENOR DIO GLOBALNIH INICIJATIVA ZA BOLJI SVIJET

Share this:

NAZAD
 
Telenor se, kao dio svojih društveno odgovornih aktivnosti, 30. marta priključio akciji „Sat za našu planetu“, koju organizuje Svjetska organizacija za prirodu (WWF). Svijetla u Upravnoj zgradi i prodavnicama Telenora širom Crne Gore, kao i svijetleće reklame u njima, bila su isključena tokom jednog sata. WWF ove godine upozorava na problem prekomjernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine osam miliona tona plastike završi u morima i okeanima. Kao kompanija koja puno pažnje posvećuje zaštiti životne sredine, Telenor je tokom prošle godine reciklirao 8,5 tona električnog i elektronskog otpada i za više od 20 odsto smanjio potrošnju goriva i električne energije. 

Akcija „Sat za našu planetu", u svijetu poznata kao Earth Hour, prvi put je održana u Sidneju 2007. godine, a danas se obilježava u više od 180 zemalja. Telenor je, zajedno sa milionima ljudi i organizacija širom svijeta, poslao poruku da je očuvanje planete zadatak svakog od nas.

Telenor fondacija se i ove godine priključila globalnoj inicijativi obilježavanja 2. aprila, Svjetskog dana osoba sa autizmom. Sa ciljem skretanja pažnje na njihova prava, na zgradi Telenora su, u noći između 1. i 2. aprila, uključena plava svijetla. 
Inicijativa “Light it up Blue“ sprovodi se od 2010. godine. U mnogim zemljama, plavom svjetlošću te noći sijaju zgrade, mostovi i drugi objekti. Na taj način, utiče se na podizanje svijesti o ravnopravnosti osoba sa autizmom. 

Kao društveno odgovorna kompanija, Telenor nastavlja da bude dio globalnih inicijativa od značaja za cijelo društvo, i podržava ideje koje mogu unijeti pozitivne promjene u različite društvene oblasti.