Zatvara se još jedno #SurfujPametno poglavlje

Share this:

Menu
O TELENORU NOVOSTI NOVOSTI I SAOPSTENJA ZATVARA SE JOŠ JEDNO #SURFUJPAMETNO POGLAVLJE

Share this:

NAZAD
 
Tokom prethodnih mjeseci, Telenor je zajedno sa partnerima kroz trening radionice u okviru „Osvoji Internet, surfuj pametno“ inicijative edukovao 100 ambasadora sigurnog Interneta, koji su svoje znanje dalje prenosili vršnjacima u svim crnogorskim opštinama posljednja tri mjeseca.
 
(Podgorica, 28. maj 2014. godine) – Telenor ambasadori sigurnog Interneta iz tri crnogorske regije završili su i posljednje radionice na kojima su edukovali svoje vršnjake, učenike osnovnih škola, o pravilnim načinima korišćenja ove globalne mreže. Na ovaj način, kroz #SurfujPametno inicijativu i radionice vršnjačke edukacije ove godine obuhvaćeno je 5200 crnogorskih osnovaca, koji su se upoznali sa svim izazovima digitalnog doba i učili kako da pravilno odgovore na njih. U završnoj fazi, 210 takmičara iz 70 škola će stečena znanja pokazatina takmičenju „I Genius“, koje će biti održano 14. juna u Podgorici.
 
#SurfujPametno incijativa započeta je prije tri godine, a u prvoj fazi predstavnici Telenora i partnerskih organizacija obučili su 100 učenika iz 40 osnovnih škola o pravilnom korišćenju Interneta, sa zadatkom da stečena znanja kao vršnjački edukatori podijele sa vršnjacima u svojim sredinama. U drugom polugodištu ove školske godine, ambasadori sigurnog Interneta održali su 215 radionica za svoje vršnjake i tako stečene vještine pametnog surfovanja Internetom prenijeli na ukupno 5200 učenika u gradskim i seoskim školama u 20 crnogorskih opština.
 
„Kao Inicijativa koja se sistematski bavi bezbjednošću djece na Internetu, „#SurfujPametno je u trećoj godini realizacije uspjela da ove godine dođe i do seoskih područja, pored gradskih sa kojima smo počeli 2012. godine, ka čemu smo težili od početka projekta. Ponosna sam što smo kroz #SurfujPametno samo u ovoj godini edukovali 5200 učenika i što je priča o prilagođavanju digitalnom dobu i odgovoru kako djece, tako i roditelja, na sve izazove koje nam Internet donosi stigla do djece i roditelja. #SurfujPametno inicijativa će nastaviti da raste i u narednom periodu, a namjeru za kreiranjem sigurnijeg digitalnog okruženja u Crnoj Gori realizovaćemo i kroz brojne projekte Telenor fondacije.“, saopštila je Adrijana Husić, menadžer Telenor fondacije.
 
Predstavnik Udruženja Roditelji Duško Mihailović ocijenio je da su ambasadori sigurnog Interneta odradili izuzetno kvalitetan i, prije svega, veoma značajan posao. „Čini se da posvećivanje pažnje ovoj tematici nikada nije bilo potrebnije, a ovakav pristup, na principima vršnjačke edukacije, pokazao se kao vrlo efikasan i djelotvoran. Želio bih posebno da naglasim predanost svih učesnika u projektu, bez koje se ovako složena aktivnost ne bi mogla realizovati. Svakako, posebno treba istaći naše male ambasadore koji su vrijedno radili na sebi, kako bi što bolje, razumljivije i efikasnije svojim drugarima prenijeli važne informacije i vještine neophodne da svoje aktivnosti na Internetu učine što korisnijim i, prije svega, sigurnim“, rekao je Mihailović.
 
Pored Udruženja Roditelji, partneri kompanije Telenor na projektu „Osvoji Internet, surfuj pametno“ su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstvo prosvjete, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman i kompanija fleka.