Doprinos društvu

Share this:

Menu
O TELENORU O NAMA DRUŠTVENA ODGOVORNOST ODGOVORNO POSLOVANJE DOPRINOS DRUŠTVU

Share this:

 

Naš cilj je da proširimo koristi koje donose telekomunikacije na što je moguće veći broj ljudi.

 

Informacione tehnologije za ekonomski rast

 
Svjetski Ekonomski Forum je izdao dva izvještaja o pozitivnom makroekonomskom uticaju informacionih tehnologija i telekomunikacije. Telenor je jedan od partnera SEF-a.
„Na svim našim tržištima, želimo da pomognemo ljudima da iskoriste u potpunosti benefite komunikacionih servisa u njihovom svakodnevnom životu. Postali smo integrisani dio društva u kojem poslujemo i od fundamentalnog je značaja da smo odgovorni u svim aspektima našeg djelovanja. Na ovaj način, vjerujem da možemo kreirati obostranu korist, za društvo i za Telenor”, kaže g-din Jon Fredrik Baksaas – Predsjednik i izvršni direktor Telenor grupe.
 

Uticaj Interneta

 
Veća upotreba Interneta može povećati produktivnost, i na taj način donijeti zaradu, nova radna mjesta i prihode vladama zemalja u razvoju. Ovo je pokazala i studija iz oktobra 2009. godine koju su zajednički uradili Boston Consulting Group (BCG) i Telenor grupa. Studija analizira društveni i ekonomski uticaj Interneta na zemlje u razvoju. Analiza je sprovedena u Bangladešu, Tajlandu i Srbiji, pokrivajući tri različita stepena tržišne zrelosti na tržištima gdje posluje Telenor grupa.
 

Uticaj mobilnih komunikacija

 
Mobilne komunikacije omogućavaju ljudima da ostanu u kontaktu, da odmah pristupe servisima i informacijama i dobiju pomoć u vanrednim situacijama. Na ovaj način, one doprinose društvenoj inkluziji. Uz to, mobilne komunikacije imaju i širi uticaj na društvo.
2007. godine Telenor grupa je angažovala Deloitte da sprovede studiju naših tržišta u Bangladešu, Pakistanu, Maleziji, Srbiji i Ukrajini. Ova studija je otkrila blisku korelaciju između prodora mobilne telefonije i rasta bruto društvenog proizvoda, kao i čitav niz pozitivnih uticaja u drugim oblastima, npr. zdravstvu i obrazovanju, poboljšanim uslovima u ruralnim područjima.