Menu
O TELENORU O NAMA DRUŠTVENA ODGOVORNOST TELENOR FONDACIJA VIJESTI
 • news-img
  28.11.2017.

  Prijave projekata za konkurs ,,Uključi se digitalno“ do 1. decembra

  Konkurs #UključiSeDigitalno Telenor fondacije otvoren je za sve humanitarne i nevladine organizacije, institucije i fondacije registrovane u Crnoj Goru do 1. decembra.

 • news-img
  01.11.2017.

  Otvoren konkurs Telenor fondacije ,,Uključi se digitalno“

  Telenor fondacija objavila je danas novi, šesti po redu konkurs za podršku društveno odgovornim projektima ,,Uključi se digitalno“, na koji se mogu prijaviti humanitarne i nevladine organizacije, institucije i fondacije registrovane u Crnoj Gori.

 • news-img
  17.10.2017.

  Partnerstvo Telenora i UNICEFa

  Kroz trogodišnje partnerstvo sa kancelarijom UNICEFa u Crnoj Gori, Telenor je podržao projekat „Digitalna bezbijednost za svako dijete“ koji za cilj ima uvođenje digitalne pismenosti kroz osnovnoškolsko obrazovanje.

 • news-img
  30.09.2017.

  Atraktivne planinske lokacije dostupne online

  Turistička organizacija Žabljak je održala konferenciju povodom završetka projekta „IT kao podrška razvoju avanturističkog turizma“, koji je realizovan uz podršku Telenor Fondacije.

 • news-img
  26.09.2017.

  Društvena mreža za mlade sa smetnjama u razvoju

  U prostorijama Dnevnog centra u Pljevljima je predstavljena platforma - društvena mreža www.socijalnainkluzija.me, koja će omogućiti da preko 230 djece i mladih sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom - korisnika 13 dnevnih centara u Crnoj Gori i volontera nesmetano komuniciraju.

 • news-img
  21.09.2017.

  Kreirana aplikacija za besplatnu pravnu pomoć

  Osobe sa invaliditetom i njihove porodice kojima je potrebna besplatna pravna pomoć, informacije o ostvarivanju prava mogu dobiti i putem posebne aplikacije Disability Info.

 • news-img
  15.09.2017.

  Internet za još ugodniji boravak na Gorici

  NVO „Udruženje ljubitelja Gorice i prirode“, u partnerstvu sa Telenor Fondacijom, počinje realizaciju inicijative „Zeleno Wi Fi ostrvo“.

 • news-img
  18.08.2017.

  U toku izrada apikacije "Kako pomoći sebi i drugima"

  Svim korisnicima pametnih telefona uskoro će biti na raspolaganju aplikacija koja će sadržati korisne informacije o reagovanju u vanrednim situacijama, pružanju prve pomoći i podršci ugroženim pojedincima i grupama.

 • news-img
  20.07.2017.

  Četiri digitalna rješenja za društvene izazove

  U okviru petog po redu konkursa ,,Uključi se digitalno“, Upravni odbor Telenor fondacije izabrao je četiri projekta čija će realizacija pomoći u rješavanju aktuelnih izazova u društvu.

 • news-img
  17.05.2017.

  GPS tehnologija za unapređenje turističke ponude

  Prva serija radionica o korišćenju digitalnih tehnologija za unapređenje turističke ponude na sjeveru Crne Gore, održana je tokom prethodne dvije sedmice na Žabljaku, u Plavu i Beranama.

 • news-img
  28.04.2017.

  Telenor i Crveni krst obilježili Međunarodni dan djevojčica u ICT

  Telenor Fondacija i Crveni krst Crne Gore danas su, povodom obilježavanja Međunarodnog Dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama, u kampu Konik organizovali radionicu o preduzetništvu i značaju obrazovanja.

 • news-img
  17.03.2017.

  Društvena mreža za mlade sa smetnjama u razvoju

  jeca i mladi sa smetnjama u razvoju i osobe sa invalidtetom uskoro će dobiti platformu koja će im omogućiti da nesmetano komuniciraju sa korisnicima i volonterima svih dnevnih centara u Crnoj Gori.

 • news-img
  09.03.2017.

  Predstavnici Telenor fondacije uručili lap topove Crvenom krstu

  Predstavnici Telenor fondacije su danas, 8. marta, posjetili Kamp Konik i donirali 10 lap topova predstavnicima Crvenog krsta Crne Gore.

 • news-img
  27.01.2017.

  Veća bezbjednost za ljubitelje prirode upotrebom digitalnih tehnologija

  Telenor fondacija i Turistička organizacija Žabljak realizovaće projekat „IT kao podrška razvoju avanturističkog turizma“, uz pomoć kojeg će se planinari i ljubitelji prirode obučiti da koriste GPS uređaje i pametne telefone za prikupljanje koordinata različitih lokacija.

 • news-img
  18.01.2017.

  Rezultati četvrtog konkursa Telenor fondacije

  Upravni odbor Telenor fondacije izabrao je tri nova projekta koja će dobiti finansijsku podršku za rješavanje aktuelnih izazova u zajednici kroz upotrebu digitalnih tehnologija.