Telenor Forum mladih

Share this:

Menu
O TELENORU O NAMA TELENOR FORUM MLADIH

Share this:

 

Telenor forum mladih 2017 održaće se u saradnji Telenor grupe i Nobelovog centra za mir, petu godinu zaredom. Cilj foruma mladih je angažovanje u prevazilaženju društvenih izazova uz doprinos digitalnih tehnologija.    


 


Dva odabrana delegata iz Crne Gore učestvovaće na Forumu mladih koji će okupiti mlade društvene lidere iz 12 zemalja u kojima Telenor posluje:  Norveške, Švedske, Danske, Mađarske, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Pakistana, Bangladeša,  Mijanmara, Tajlanda i Malezije. 


Forum počinje skupom u Oslu od 8. do 11. decembra, u sedmici dodjele Nobelove nagrade za mir, a delegati će se ponovo okupiti u Bangkoku, u maju 2018. godine. Mladi će provesti jednu godinu sarađujući u virtuelnim timovima na dodijeljenim izazovima sa ciljem da iznjedre rješenja za koja vjeruju da mogu da odgovore na neko društveno pitanje, i sarađivati sa Nobelovim centrom za mir na pripremi digitalne izložbe na temu njihovog rada, koja će biti otvorena na jesen 2018. godine. Putne troškove – uključujući hranu i smještaj – odabranih kandidata pokriva kompanija Telenor.

 
 
Za učešće se mogu prijaviti studenti i diplomci od 20 do 28 godina koji vjeruju da digitalna rješenja mogu da budu ključna za doprinos miru, putem sajta najkasnije do 15. jula. 

Zašto da se prijavite za Forum mladih


 • Učešće na velikom događaju u Oslu, u Norveškoj.
 • Globalni tim mladih koji će se uhvatiti u koštac sa društvenim izazovima.
 • Mentorstvo globalnih industrijskih i društvenih lidera.
 • Učešće na svečanostima povodom Nobelove nagrade za mir, uključujući i svečani koncert.
 • Događaj u Bangkoku sredinom iduće godine.
 • Stvaranje digitalne izložbe vašeg rada, zajedno sa Nobelovim centrom za mir.
 • Certifikat o učešću Telenor grupe i Nobelovog centra za mir.
 

Vaša posvećenost

 • Godinu dana bićete delegat Telenor Foruma mladih u Crnoj Gori.
 • Gradićete odnose sa Telenorom i biti sa njima u kontaktu po pitanju vašeg rada na projektu, i učestvovati na dva događaja, u Oslu i Bangkoku.
 • Tokom 2018. godine sarađivaćete virtuelno sa vašim projektnim timom; za šta će biti potrebno da odvojite otprilike dva sata sedmično
 
Kriterijumi
Prijavljivanje
Više o Forumu mladih
Iskustva učesnika
Kriterijumi
Rad sa Nobelovim centrom i jednom od najvećih telekomunikacionih kompanija za mlade predstavlja izuzetnu priliku. Tražimo talentovane i strastvene ljude koji vjeruju da tehnologije mogu da imaju važnu ulogu u donošenju mira i žele da sarađuju sa mladim liderima iz Evrope i Azije. Ako ste to vi, ohrabrujemo vas da se prijavite.
 
 

Takođe, potrebno je da zadovoljavate sljedeće kriterijume:

 • Da imate 20-28 godina u 2017. godini, živite u Crnoj Gori i dobro govorite engleski jezik
 • Gajite strast i želite da doprinesete društvenim, ekonomskim i/ili ekološkim promjenama u svojoj zajednici, sa prethodnim iskustvom u inicijativama za opšte dobro
 • Pohađate univerzitet ili ste stekli univerzitetsku diplomu
 • Imate velike ideje  i želju da napravite promjenu
Prijavljivanje
Prijavite se ovdje do 15. jula 2017. godine. Prije toga, pročitajte sljedeće:
 • Prvi korak: Unesite svoje lične podatke, uz relevantne informacije o sebi. 
 • Drugi korak: Nakon toga pošaljite vaš CV. (U okviru sekcije Please upload your resume)
 • Treći korak: Ubacite kratko motivaciono pismo u sistem (Odgovorite na pitanje: Zašto želiš da budeš dio ovogodišnjeg Telenor foruma mladih? – Maksimum 300 riječi). Kada ubacite motivaciono pismo, kliknite na „Submit“.
 
Nakon izbora užeg kruga kandidata, o finalnom izboru delegata iz Crne Gore odlučiće Telenorov žiri.
Više o Forumu mladih
Ako želite da saznate više o Forumu mladih 2016, posjetite sajt

Iskustva učesnika

Savo Miljenović

Telenorov forum otvara mnoga vrata, ali najvažnije je to što sam stekao novo iskustvo i znanje koje će biti od velikog značaja za moj dalji život. Oduševljen sam idejama, ali i entuzijazmom i hrabrošću svakog predstavnika pojedinačno.
 
Mnogo sam naučio od njih, a nadam se da ćemo u budućnosti naći način da možda i sarađujemo. Telenor se potrudio da TYF bude ujedno i zabavan i poučan. TYF je odlična prilika da se širi znanje i iskustvo i da zajedničkim snagama mijenjamo svijet.