Obavještenje u vezi sa pozivima sa nepoznatih brojeva i SMS poruka

Share this:

Menu
PRIVATNI KORISNICI PODRŠKA OBAVJEŠTENJA ZA KORISNIKE OBAVJEŠTENJE U VEZI SA POZIVIMA SA NEPOZNATIH BROJEVA I SMS PORUKA

Share this:

NAZAD
 

U posljednje vrijeme, Telenor korisnici dobijaju pozive sa nepoznatih brojeva iz inostranstva i to u vidu propuštenih poziva, kao i SMS-ove o nagradnoj igri.

 

S tim u vezi, obavještavamo naše  korisnike da Telenor trenutno ne organizuje nijednu nagradnu igru. O svim nagradnim igrama i drugim promotivnim aktivnostima korisnike obavještvamo kroz naš web site, zvaničnu FaceBook stranicu, Twitter nalog kao i putem sredstava javnog informisanja.

Propušteni pozivi sa brojeva npr. +88 ili +44 su takozvani Spam pozivi.

Savjetujemo Telenor korisnike da ne odgovaraju na poruke koje dobijaju o navodnim nagradnim igrama ili pozive ovog tipa. U slučaju odgovaranja na ove poruke, odnosno pozivanje ovih brojeva, korisnicima se isti tarifiraju shodno cjenovniku međunarodnog saobraćaja.

 

Molimo vas da obratite pažnju na nekoliko činjenica:

  • ovaj način prevare poznat je vec godinama širom svijeta
  • pozivi se šalju nasumično sa opreme nepoznatog operatora, najcešce iznajmljene, u razne fiksne i mobilne mreže i identifikuju se kao propušteni
  • kada uzvratite navodno propušten poziv, dobijete uobičajeni signal zvona, odziv govorne mašine ili jednostavno čist kanal, ali u svakom slučaju uspostavljanje i vrijeme trajanja poziva tarifira se po standardnom cjenovniku za tu zonu međunarodnog tarifnog plana
  • veza koja se uspostavi može biti i satelitska, a u tom slučaju uvijek je riječ o veoma udaljenim i samim tim skupim destinacijama, te se zato mogu napraviti znatno veći računi nego inače.

Radi zaštite korisnika, tehničke službe Telenora po prijemu određenog broja žalbi korisnika rade na blokiranju mogućnosti poziva broja sa koga stižu ''spam pozivi''.

 

Vaš Telenor