Menu
 

Potpuno novi dizajn sa staklenim kućištem. Najpopularnija kamera na svijetu sada je još bolja. Najpametniji, najmoćniji čip ikada u pametnom telefonu. Bežično punjenje za istinski jednostavno korišćenje. Doživljaj proširene stvarnosti kakav je do sada bio nemoguć.

iPhone 8. Nova generacija iPhone telefona. Uskoro u Telenoru.

 

Cjenovnik

 
 

Dizajn

iPhone oblikovan od stakla.

 

Najizdržljivije staklo ikada u pametnom telefonu. Aluminijski okvir avio-industrijskog kvaliteta. Izgrađen s nenadmašivom preciznošću kako bi bio otporan na vodu i prašinu1 sa staklenom poleđinom koja omogućava jednostavno bežično punjenje.2

 
 

Displej

Retina HD.

 

Uz True Tone tehnologiju osvjetljenje ekrana i balans bijele boje prilagođavaće se tvom okruženju. Sa širokom paletom boja i najboljom preciznošću boja u industriji, sve što je na ekranu izgleda blistavije i življe dok dual-domain pikseli pružaju izvrsnu sliku ekrana iz gotovo svakog ugla.

 
 
 

Kamere

Najpopularnija kamera na svijetu. Još bolja.

 
 

iPhone 8 ima još napredniju 12 Mpix kameru s većim i bržim senzorom, novi filter za boju, veću dubinu pixela i optičku stabilizaciju slike za fotografije i video.


Dvostruke kamere i novi sistem prepoznavanja lica stvaraju dramatičan efekt studijskog osvjetljenja u portretnom načinu rada.4 

 
 
 

Portretni način rada još je bolji na iPhone 8 Plus. Za još veću oštrinu prednjeg plana i prirodno zamućenje pozadine.


Širokougaoni i tele-foto objektivi na iPhone 8 Plus omogućavaju optički zoom i digitalni zoom do 10x za fotografije i 6x za video.

 
 
 

A11 Bionički čip

Najmoćniji i najpametniji čip ikada u pametnom telefonu.

 

Novi A11 Bionic čip je najsnažniji čip ikada implementiran u jednom pametnom telefonu. Uz šest jezgara i 4,3 milijarde tranzistora dobijaš 25% brži procesor i čak bolje grafičke performanse. Novi GPU sadrži tri jezgra i do 30% je brži od A10 Fusion čipa.

 
 
 

Bežično punjenje

Bežično punjenje za bežični svijet.

 

Bez potrebe za punjenjem putem žice, iPhone 8 je dizajniran za bežičnu budućnost.2  Staklena poleđina iPhone-a 8 omogućava prenosivo bežično punjenje u svakoj situaciji.

 
 
  1. iPhone 8 i iPhone 8 Plus otporni su na prskanje, vodu i prašinu, a testirani su u kontrolisanim laboratorijskim uslovima s ocjenom IP67 prema standardu IEC 60529. Otpornost na prskanje, vodu i prašinu nije trajna te se može smanjiti kao posljedica normalne upotrebe. Ne pokušavajte puniti mokar iPhone; u korisničkom priručniku potražite uputstvo za čišćenje i sušenje. Oštećenja od tečnosti nijesu pokrivena garancijom.
  2. Postolje za bežično punjenje se prodaje zasebno.
  3. Veličina ekrana mjeri se po dijagonali.
  4. Potrait Lighting funkcionalnost dostupna je u beta verziji.
  5. Životni vijek baterije zavisi od upotrebe i uslova; pogledajte www.apple.com/batteries za više informacija.