Menu
 
Apple je oduvijek želio da stvori iPhone sa sa ekranom od ivice do ivice. iPhone s kojim ćeš potpuno uroniti u ono što gledaš i koji je toliko pametan da reaguje na dodir, glas pa čak i pogled. iPhone X tu viziju pretvara u stvarnost. Pozdravite budućnost.
 

Želiš iPhone X?

Pošalji nam svoje podatke i kontaktiraćemo te kada bude dostupan za poručivanje.

 

 
 

Dizajn i ekran

Sve je to ekran.

 

Kada je iPhone X u pitanju, uređaj je ekran. Najnoviji Super Retina ekran od 5.8 inča savršeno prati oblik uređaja i svaki njegov zaobljeni ugao.1 iPhone X posjeduje i najsofisticiraniju tehnologiju koju je Apple ikad proizveo, uključujući kamere i senzore koji omogućuju Face ID, kao i najizdržljivije staklo za smartphone, s obe strane. Otporan je na vodu i prašinu.2

 
 

Face ID

Revolucionarna tehnologija prepoznavanja lica.

 

Tvoje lice je tvoja nova lozinka. Face ID je siguran nov način za otključavanje uređaja i provjeru identiteta. Jednostavno se postavlja, a pokreće ga TrueDepth kamera koja analizira preko 30.000 tačaka pomoću kojih će precizno, dubinski mapirati tvoje lice.

 
 

TrueDepth kamera

Prednja kamera ispred svog vremena.

 

Napravi predivne selfije sa izoštrenim prednjim planom i zamućenom pozadinom ili se poigraj sa efektima koji simuliraju profesionalnu studijsku rasvetu. Preslikaj bilo koji izraz svog lica na neki od 12 animiranih emotikona jer TrueDepth kamera može da analizira preko 50 različitih mišićnih pokreta lica.

 
 
 

Dvojna kamera od 12 MP

Umijeće fotografisanja. Nikad jednostavnije.

 

Veći i brži 12 MP senzor. Novi filter boja. Dublji pikseli. I nova telekamera sa optičkom stabilizacijom. Kamere sa širokougaonim i teleobjektivom omogućavaju optičko i digitalno zumiranje do 10x za fotografije i 6x za video zapise. Snimaj sa efektima profesionalne studijske rasvjete uz kamere koje prepoznaju dubinu i precizno mapiraju lica. Obe zadnje kamere imaju optičku stabilizaciju slike i brze objektive zahvaljujući kojima čak i pri slabom osvjetljenju možeš da napraviš savršenu fotku ili video.

 
 

A11 Bionički čip

Najmoćniji i najpametniji čip ikada u pametnom telefonu.

 

Novi A11 Bionic čip je najsnažniji čip ikada implementiran u jednom pametnom telefonu. Uz šest jezgara i 4,3 milijarde tranzistora dobijaš 25% brži procesor i čak bolje grafičke performanse. Novi GPU sadrži tri jezgra i do 30% je brži od A10 Fusion čipa.

 
 

Bežično punjenje

Bežično punjenje za bežični svijet.

 

Bez potrebe za punjenjem putem žice, iPhone X je dizajniran za bežičnu budućnost.2  Staklena poleđina iPhone-a X omogućava prenosivo bežično punjenje u svakoj situaciji.

 
 
 
  1. Ekran iPhone X telefona ima oblik pravougaonika sa zaobljenim ivicama. Kada se mjeri kao standardni pravougaonik ima dijagonalu od 5.85 inča (stvarno vidljivo područje je manje).

  2. iPhone X otporan je na prskanje, vodu i prašinu, a testiran je u kontrolisanim laboratorijskim uslovima s ocjenom IP67 prema standardu IEC 60529. Otpornost na prskanje, vodu i prašinu nije trajna te se može smanjiti kao posledica normalne upotrebe. Ne pokušavajte da napunite mokar iPhone; u korisničkom priručniku potražite uputstva za čišćenje i sušenje. Oštećenja od tečnosti nisu pokrivena garancijom.

  3. Kompatibilni podmetači za bežično punjenje prodaju se zasebno.

  4. Životni vijek baterije zavisi od upotrebe, pogledajte www.apple.com/batteries za više informacija.